zondag 4 juli 2010

Circus Renz-Berlin mag naar Groningen!

Circus Renz-Berlin mag naar Groningen.

Groningen is de eerste gemeente in Nederland waar de PvdD in de gemeenteraad zit. En dus kon je er op wachten: Er zijn vragen gesteld door raadslid G.J. Kelder naar aanleiding van de komst van een circus met dieren naar de stad.

Het antwoord van het College van burgemeester en wethouders is helder en goed onderbouwd. Het antwoord kan als volgt worden samengevat:

Vraag 1:
Wij willen graag een inspectie door de AID laten uitvoeren. Bij eerdere inspecties bij Circus Renz-Berlin in Groningen zijn geen onrechtmatigheden aangetroffen.

Vraag2:
Het circus levert geen grotere risico's voor de veiligheid op dan andere evenementen.

Vraag3:
Het optreden van dieren in circussen tast het welzijn niet aan. (LNV onderzoek). De verrichtingen sluiten aan op het natuurlijk gedrag. De leefsituatie van dieren in het circus is beter dan die van gedomesticeerde dieren in de landbouwsector en zeker niet in strijd met de goede zeden.

De vergunning is derhalve verstrekt aan Circus Renz-Berlin.

Voor de gehele brief van burgemeester Rehwinkel gaat u naar http://deleeuwcircusevents.nl/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=2877

Op 25 juni had OOGTV, de omroep voor Groningen Stad een interview met Kirsten de Wrede van de PvdD. (http://www.youtube.com/watch?v=QVnTFtJdzVo ) Horen wij dat goed? Op 0:40 zegt ze "dat vorig jaar in het nieuws is geweest dat een transport met wilde dieren op de snelweg is aangehouden omdat het welzijn van de dieren vooral vanwege de voeding beneden alle peil was" Dat klopt dus niet. Er was wel eenmaal een transport gestrand door een technische storing. De wagen mocht van de politie pas doorrijden na reparatie. Intussen hield de brandweer de olifanten koel met waterstralen. Dat is toch heel wat anders.

PvdD, Partij van de Domheid ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.