dinsdag 26 juli 2011

Stemmingmakerij en goedkope symboolpolitiek wddtu

Stemmingmakerij.
Goedkope symboolpolitiek.


De belangrijkste mededeling in een videoboodschap van "wilde dieren de tent uit" over een bloedende circusaap was "wordt donateur voor E 4,- per maand". De aap is intussen genezen. Maar de overdreven emotionele boodschap staat voor eeuwig op het internet. Want er zit geen "delete-knop" op het wereldwijde web.

Nu er bij Circus Jarz-Italiano (ook bekend onder de naam Moscow Star Circus) een pasgeboren zieke tijgerwelp is overleden staat er een behoorlijk smakeloze "overlijdensadvertentie" op de voorpagina van de Almeerse dierenrechtenactivisten.

Wie de "rouwadvertentie" goed leest zal ontdekken dat deze "dierenredders" zichzelf tegenspreken! In de tekst lezen we namelijk "niemand weet wat je hebt doorstaan". Verderop worden de bekende stellingen over de lezer uitgestrooid: "De laatste wens van dit welpje was dat haar familie en soortgenoten uit circussen een dierwaardige toekomst zullen krijgen zonder ..."

Dat kunnen ze dus niet weten. Het is de zoveelste uiting van de goedkope symboolpolitiek waarmee "wilde dieren de tent uit" door middel van populisme de politiek probeert te bewerken.

Ze moesten eens weten hoeveel dieren er in de vrije natuur vlak na hun geboorte sterven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.