vrijdag 27 september 2019

OP LEVEN EN DOOD

De ex directrice van "wilde dieren de tent uit" zoekt weer eens het nieuws op door te verkondigen dat een getreiterde #olifant gevaarlijk is. Na wat er in Heerlen gebeurd is kan deze dierenrechtenactivist natuurlijk niet achter blijven.
Oh, ze zoekt wéér eens een nieuw argument om #Buba weg te laten halen en de olifant op te sturen naar een - laten we het vreselijke woord nu toch maar maar noemen - interneringskamp waar ze haar dood zal vinden. Want dat is toch het allerhoogste streven van de oprechte dierenrechtenactivist. Een dood dier kan immers niet meer lijden onder de ontberingen van het circus!

Voor wie het nog steeds niet weet: "wilde dieren de tent uit" was een actiegroep die volledig onder de vleugels van stichting aap fungeerde. De eerste jaren zelfs gehuisvest in het kantoor van aap en bereikbaar onder het telefoonnummer van diezelfde stichting.

Totdat men er achter kwam dat wddtu toch eigenlijk niet goed was voor het imago van de apenredders [uitspraak van directeur van Gennep in het jubileumboek "een apenleven lang"]. Ze werden verbannen naar een gehuurd kantoortje in Almere Haven en voorzien van een mobieltje voor de bereikbaarheid. Maar de directrice heeft nu een pluche zetel in het provinciehuis en strijdt van daar verder tegen elke relatie tussen mens en dier.

En dus moet Buba weg bij het circus. Weg uit haar vertrouwde omgeving. Weg uit haar vertrouwde levensritme. Weg naar een opvang. De dood tegemoet. Want het Nederlandse verbod op een beperkt aantal dieren in het circus heeft reeds twee doden geëist: een zebra en een olifant kwijnden weg na het weghalen uit de vertrouwde omgeving van het circus!

Dat die opvang niet de juiste oplossing biedt voor verboden circusdieren, daar is de rechter in Duitsland het mee eens. Actiegroepen streden er voor om de allerlaatste chimpansee uit een Duits circus naar de opvang voor apen in Almere te verplaatsen. De rechter heeft naar deskundigen geluisterd en geconcludeerd dat het dier in die opvang wel eens heel snel dood zou gaan. Door de strijd, die reeds in de opvang aanwezige dieren zouden leveren, na het introduceren van een indringer in de groep, en door de in de opvang rondwarende ziekten (waaronder TBC).


In Nederland is er overigens geen geschikte opvang voor olifanten. Stichting Leeuw werkt er wel aan, maar heeft het nog nog niet! En die opvang zou ergens in Thailand een verlengstuk moeten vinden. Want de opvang in Nederland wordt - ook vanwege de hoge kosten - kleinschalig. Wie even zoekt op internet komt de volgende hindernis tegen: "wanneer men in Thailand de zaken voor elkaar heeft". Zover is het dus nog niet!

Wij weten ook dat een dier treiteren gevaarlijke situaties kan opleveren. Probeer het maar een met de hond van uw buren. Of liever: probeer het NIET, want de hond van uw buren zal zich en zijn of haar territorium verdedigen. En dan is dat nog niet eens een olifant...



Wij weten een veel betere oplossing: Pak de treiteraars keihard aan. Want dát zijn de dierenmishandelaars. Gelukkig is burgemeester Roemer van Heerlen daar al volop mee bezig. De eerste treiteraars zijn reeds aangepakt, en de rest volgt binnenkort. Met dank aan een oplettende buurt die niet met zich laat sollen!

U u kunt ons helpen door onze petitie te tekenen voor het behoud van dieren in het circus en de daarbij behorende strenge wetgeving op www.klassiekcircus.nl/petitie/petitie.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.