zondag 9 augustus 2015

DRANK EN DRUGS

Wat heeft de titel van dat liedje nou te maken met circus? Laat staan wat deze titel te zoeken heeft op de pagina van de Commissie Klassiek Circus?
 
Dierenrechtenactivisten zijn in Nederland vaak met een informatiestand aanwezig op muziekfestivals. Punk, Metal of Hardcore. Daar waar veel jongeren elkaar ontmoeten. Maar waar de bezoekers vaak ook onder invloed zijn van - jawel daar komen ze - drank en drugs.

Festivalbezoekers worden aangesproken terwijl door drank en drugs hun waarneming in feite ernstig vertekend is. Onder invloed van middelen als MDMA (XTC) en alcohol vormen ze een negatief oordeel over dieren in het circus. En daarmee is het voor actiegroepen makkelijk scoren en sympathisanten of handtekeningen binnenhalen. Actiegroep Circusleed (nu onderdeel van het Belgische BiteBack) was er zeer bedreven in. Hun inmiddels opgeheven website stond vol met agendaberichten waarbij Actiegroep Circusleed aanwezig was op muziekfestivals.

De meeste jongeren/festivalbezoekers zullen nog nooit een circus gezien hebben en géén uitspraak kunnen doen over het circus of over de dieren.

Op internet zijn her en der nog wel getuigen te vinden van deze werkwijze. Foto: Screenshot van website met festival waar Actiegroep Circusleed aanwezig was)



.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.