zondag 7 februari 2010

Boekje open over dieren in het circus (2)

VNCO GEEFT BOEK UIT ALS REACTIE OP AANTIJGINGEN DIERENRECHTENACTIVISTEN

Dit bericht verscheen eerder op circusvrienden.nl en CircusWeb.nl

Dierenrechtenactivisten bedreigen op dit moment direct het voortbestaan van het klassieke circus. De politiek is gevoelig gebleken voor de intensieve lobby van activisten. Tweede Kamerleden Joost Eerdmans (LPF) en Krista van Velzen (SP) hebben zich tegen dieren in het circus uitgesproken. Op onterechte gronden!! Het is genoeg geweest: de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) heeft een uitgebreide publicatie samengesteld die het houden van dieren in de Nederlandse circussen belicht op een manier die overeenkomt met de werkelijkheid. Dit 'Boekje open over dieren in het circus' zal op grote schaal verspreid worden onder gemeenten, pers en politiek.

Het traditionele circus staat momenteel onder grote druk. Dierenrechtenactivisten voeren op uitgebreide schaal campagne met als doel een verbod op het houden van dieren in circussen. Pers en politiek worden beïnvloed met informatie die totaal niet van toepassing is op de moderne Nederlandse circuswereld. Daarom heeft de VNCO besloten in de aanval te gaan. Want een verbod op het houden van dieren betekent het einde van het klassieke circus zoals wij dat kennen en dat mag niet gebeuren! Er is een uitgebreide publicatie samengesteld die onder de titel 'Boekje open over dieren in het circus' verzonden zal worden naar alle gemeentebesturen, pers en politiek. In deze full-colour uitgave - die meer dan zestig pagina's telt - staan vijf grote interviews met dresseur Alberto Althoff, dompteur Job Lijfering, hoogleraar dier en recht Dirk Boon, professor in de ecologie J.A.R.A.M. van Hooff en ingenieur Henk Beumer van Wildlife Care International. Daarnaast leverden Dick H.Vrieling en journaliste Natasha Gerson eigen bijdragen. Het Boekje is geïllustreerd met 22 kleurenfoto's van circusdieren in en buiten de piste.

Boekje open over dieren in het circus - feiten en meningen verzameld en opgetekend door Mike Leegwater, met foto's van Ron Mikkenie - is ook voor circusvrienden verkrijgbaar. Voor een bedrag van 10 Euro (inclusief verzendingskosten, mits binnen Nederland) is de uitgave te bestellen bij het secretariaat van de VNCO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.