woensdag 10 februari 2010

"Dieren horen thuis in het klassieke circus!"

PERSBERICHT van de ECA

Brussel,13 oktober 2005, Het Europees Parlement keurde vandaag, met grote meerderheid, een resolutie goed voor het behoud van het klassieke circus als deel van de Europese cultuur. Een wezenlijk punt van de resolutie is de goedkeuring van dieren in het circus. Pogingen van een aantal partijen om de dierenparagraaf te schrappen is niet gelukt. Dit tot grote vreugde van de European Circus Association (ECA) die hiermee sterker komt te staan in haar strijd tegen dieractivisten.

Een ander belangrijk punt is de vaststelling dat circus een grensoverschrijdende onderneming is. Verder benadrukt de resolutie de behoefte om het circus vanuit een Europees standpunt te bekijken, en verzoekt de Europese Commissie de lidstaten om actie te voeren om de hindernissen waarmee de circusgemeenschap wordt geconfronteerd te harmoniseren. Deze problemen zijn met name: visa en werkvergunningen voor internationale artiesten, de mogelijkheden van basisonderwijs aan circuskinderen, beroepsonderwijs voor artiesten en de normen van veiligheidsaspecten voor tenten.

De resolutie werd ontwikkeld onder de leiding van Europarlements lid Mevr.Doris Pack, EVP/ED (DE), als deel van de activiteiten van het Comité van Cultuur en Onderwijs. Volgens Ján Figel van de Europese Commissie zal de resolutie ongetwijfeld tot betere erkenning bijdragen van het circus als deel van de cultuur van Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.