maandag 8 februari 2010

Samen de schouders eronder voor Dieren in het circus!

Dit bericht verscheen eerder op CircusWeb.nl

8 augustus 2004 Gezien de belangrijke ontwikkelingen die zich afspelen rond allerlei circuszaken heeft Alberto Althoff besloten om zich aan te sluiten bij de Nederlandse circusbond VNCO.

"We moeten samen de schouders zetten onder de hedendaagse problematiek in de circuswereld", zo verklaarde hij vorige week. Dit was na afloop van de vergadering van de VNCO. Onderwerp van gesprek was o.a. over de beslissing van de Belgische overheid om geen wilde dieren meer in het circus toe te laten. Er gaan opnieuw allerlei stemmen op om dit ook in Nederland te verbieden. Hierbij baseren regerende politici zich niet op feiten maar op veronderstellingen over het welzijn van dieren die in een circus hun kunsten doen. Ook het houden van dieren in dierentuinen komt door bepaalde redeneringen in het gedrang. Maar dat is een stap verder.

Ook al zijn er op dit moment geen wilde dieren die hun kunsten vertonen bij het circus van Alberto Althoff, als voormalig dompteur verbaast hij zich dat mensen beslissingen kunnen nemen over zaken waar ze zich totaal niet in verdiept hebben. In dit kader wijst Alberto Althoff op de actie die is opgestart door Circus [Herman] Renz om een petitie te ondertekenen. Met z'n allen de schouders eronder dus, want geen dieren in het circus en het circus laten verworden tot een rondtrekkend theater, dat kunnen we niet toestaan. De eeuwenoude cultuur van circussen komt hiermee in het gedrang.

Wie ook van mening is dat dieren in het circus moeten blijven, kan onderstaand formulier invullen www.renz.nl/dierenwelzijn.htm kan de petitie ondertekenen op de website van de Commissie Klassiek Circus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.