zondag 7 februari 2010

Boekje open over dieren in het circus

VNCO mengt zich actief in de discussie rond circusdieren

'Boekje open over dieren in het circus' succesvol


Dit bericht verscheen eerder op CircusWeb.nl

Veel landelijke- en regionale media alsmede een aantal politici hebben inmiddels gereageerd op de in december vorig jaar verschenen publicatie 'Boekje open over dieren in het circus'. Zoals Krista van Velzen, die verbaasd heeft gereageerd op het feit dat zij genoemd werd als een van de Tweede-Kamerleden zie zich zou hebben uitgesproken tegen dieren. Ook Eerdmans zwakt het een en ander af. Cirque du Soleil wil niet dat de naam van dit circus gebruikt wordt door dierenactivisten. Het is puur toeval dat er momenteel geen dieren bij Cirque du Soleil zijn.

Inmiddels heeft het onderwerp 'dieren in het circus' naar aanleiding van het verschijnen van het boekje de kolommen van vele kranten gehaald. Onder meer Algemeen Dagblad, Trouw, Haarlems Dagblad, Noord-Hollands Dagblad en de IJmuider Courant zijn daar voorbeelden van. Ook RTL-4 nieuws besteedde aandacht aan circusdieren. Bovendien is internationaal aandacht besteed aan dit item bij de laatste vergadfering van de ECA, European Circus Association. 'Boekje open' is verzonden naar alle Nederlandse gemeenten, alle Tweede Kamerleden en naar Nederlandse leden van het Europees Parlement. Diverse politici hebben inmiddels aangegeven zich te gaan inzetten voor regelgeving omtrent circusdieren. Het eerste exemplaar van 'Boekje open over dieren in het circus' is aangeboden aan CDA-kamerlid en tevens dierenarts H.J. Ormel.



Het boekje is ook voor andere geïnteresseerden te verkrijgen bij onder meer het Staatscircus van Moskou-Holiday en het Circus Herman Renz. De met 22 kleurenfoto's geïllustreerde publicatie kost 10 euro inclusief verzendkosten. Wilt u de uitgave bestellen of meer informatie dan kan dat via het secretariaat van de VNCO. E-mail: aoudenes@netland.nl. Inmiddels hebben vele mensen dat ook gedaan. Nog wekelijks worden boekjes besteld. Zelfs vanuit de omliggende landen, aldus Mike Leegwater.

Mike Leegwater (auteur van het boek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.