dinsdag 9 februari 2010

Dierenorganisatie richt pijlen op circus Krone



Dit bericht verscheen eerder op CircusWeb.nl

19 AUGUSTUS 2004 - ZWOLLE - De dierenorganisatie Een Dier Een Vriend (EDEV) heeft haar pijlen gericht op Circus Krone. Met een dvd waaruit moet blijken dat Krone z‘n dieren niet goed behandelt, gaat EDEV het circus achtervolgen. Krone is in september in Zwolle.

De beelden zijn gemaakt met een verborgen camera. EDEV gaat de dvd sturen naar de gemeentebesturen en media waar Krone zijn tenten opslaat. Daarop zijn kale makaken te zien, olifanten aan de ketting die gestoord gedrag zouden vertonen en kleine vieze hokken voor de dieren. Fernand Banning, manager van Krone, wordt ‘doodziek‘ van de activisten. ‘Altijd maar de meest vreselijke beschuldigingen. Echt onzin! Er zitten hier apen van jongs af. Moeten die dan naar het slachthuis, omdat ze oud zijn en haaruitval hebben? En dat ‘waven‘ van die olifanten is voor de bloedsomloop. Krone is een voorbeeld van hoe het wél moet. Maar met die lui valt niet te praten.‘Mocht Krone echt last krijgen van EDEV dan overweegt het circus juridische stappen.

NOOT Commissie Klassiek Circus: De stereotype manier van actie voeren tegen circussen en circusdieren werpt in Nederland geen vruchten af. Het actievoeren werkt zelfs contraproductief, gezien de stijgende bezoekersaantallen van het circus mét dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.